Spierontspanners
(bv. Botox®)

Een spierontspanner is een injecteerbaar natuurlijk eiwit, Botuline Toxine A, (waarvan Botox® de meest gekende is), dat de behandelde spieren minder doet samentrekken. Hierdoor kunnen bepaalde rimpels verzachten of verdwijnen. 

De meest gekende rimpels zijn de fronsrimpels en de kraaienpotjes. Fronsen is een aangeleerde, onbewuste beweging, die heel wat keren per dag wordt uitgevoerd. Het gevolg is dat er verticale lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan. Omdat hierdoor ook de wenkbrauwen naar boven worden getrokken, ontstaat er die boze, wat strenge blik. Een behandeling met spierontspanners is een is een effectieve manier om de lijntjes te laten verdwijnen.

  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Voorhoofdsrimpels
  • ‘Bunny lines’ ter hoogte van de neusrug
  • Afhangende mondhoeken
  • Kauwspieren bij tandenknarsen (bruxisme)
  • Oksels bij overmatig zweten (hyperhidrose)

 Tijdens de behandeling wordt de spierverslapper met een flinterdun naaldje in de huid gebracht. Het duurt ongeveer 2 weken totdat de spierverslapper het maximale zichtbare effect geeft. 

Botox behandeling

Direct na de behandeling zou de behandelde regio wat rood of gezwollen kunnen zijn. Koel deze regio dan met koude kompressen of met een cold pack. We adviseren om de eerste week na de behandeling, de behandelde regio niet bloot te stellen aan intense warmte (zonnebank, sauna etc).

Buiten de roodheid zijn enkele andere vaker voorkomende bijwerkingen: zwelling van de huid en een beurs gevoel. Een mogelijk blauw plekje (hematoom) heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat en is vaak gemakkelijk te camoufleren. De bijverschijnselen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. 

Een behandeling met spierontspanners geeft geen blijvend resultaat. Het effect van de spierontspanner blijft tot ongeveer 6 maanden aanhouden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien de behandeling wordt herhaald voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect langer aanhouden door het slapper worden van de spier.

Dr. Guido Heijsters bespreekt jouw specifieke situatie, wensen en doelen eerst tijdens een gratis consultatie. Pas daarna stellen wij een persoonlijk behandelplan op. 

De kostenprijs is afhankelijk van het type behandeling. Indien er spierverslappers of fillers gebruikt worden is het ook afhankelijk van de benodigde hoeveelheid product.
Het is door de Orde van Geneesheren van België verboden om prijzen voor behandelingen online te publiceren.  

Neem nu contact op met Skin Q om een afspraak te maken voor de gratis consultatie. Klik hier voor een afspraak.