OOGLIDCORRECTIE (BLEFAROPLASTIE)

Wanneer de bovenoogleden een zwaar gevoel geven op de wimpers of in het geval van een vermoeide blik of afname van het gezichtsveld kan een ooglidcorrectie aangeven zijn. Deze chirurgische behandeling is vooral gericht op het verwijderen van het huidoverschot en een correctie van de wallen, hiermee wordt een frissere en jeugdigere uitstraling gecreëerd. Zo nodig kan een beperkte hoeveelheid van vet verwijderd worden in eenzelfde tijd.
Een ooglidcorrectie kan een passende oplossing zijn wanneer u last heeft van overhangende oogleden, wallen, rimpelvorming rondom de ogen of afhangende wenkbrauwen. Dit zijn vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Hierdoor kunt u er moe uitzien, ook als u dat helemaal niet bent. Bovendien kunnen de bovenoogleden uw zicht beperken en dit kan resulteren in klachten van vermoeidheid en hoofdpijn. Gelukkig kan door middel van een ooglidcorrectie, wat een kleine ingreep is, groot resultaat geboekt worden.
Een ooglidcorrectie kan vaak worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waarbij u na de behandeling gewoon weer naar huis kunt. Post-operatief de oogleden goed koelen is belangrijk om de zwelling te minimaliseren.

OOGLIDCORRECTIE BOVENOOGLEDEN
De aangezichtschirurg neemt tijdens een ooglidcorrectie overtollige huid en zo nodig ook spier- en vetweefsel weg. De incisie wordt zo gepland dat het litteken zicht zal bevinden in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Wanneer het oog geopend is, is dit niet zichtbaar. Wanneer het oog gesloten is, kan er in de eerste maand nog een fijn rood lijntje te zien zijn. Vanaf een week na de ingreep is het prima mogelijk om met make-up het lijntje te camoufleren.

OOGLIDCORRECTIE ONDEROOGLEDEN
Wallen zijn een opzichtige verandering, midden in het gezicht. Wallen geven een storende vertekening die vaak doorloopt van ooglid, over de oogkasrand tot in de wang. In sommige gevallen is een correctie van alleen het ooglid voldoende. Hierbij wordt een kleine incisie gemaakt net onder de wimpers van het onderste ooglid, tot net in de ‘kraaienpootjes’ lateraal van het oog. De spier in het onderste ooglid wordt een beetje aangespannen en de overtollige huid wordt voorzichtig weggenomen.

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde chirurgische esthetische behandelingen van het aangezicht.