SPIERVERSLAPPERS

Er ouder uitzien dan u in werkelijkheid bent, was misschien leuk toen u onder de twintig was. Maar op oudere leeftijd kan dat juist buitengewoon frustrerend en vervelend zijn. Er ontstaat een mismatch tussen hoe u zich voelt en hoe u er uitziet. Naarmate je ouder wordt verliest de huid zijn soepelheid en wordt deze minder elastisch. Het middelste deel van het gezicht verliest aan volume. Als gevolg van de zwaartekracht gaat de huid hangen met plooien en een slappe huid in het gezicht als resultaat. De rimpels trekken niet meer weg, maar blijven zichtbaar in de huid staan.

Een spierontspanner is een injecteerbaar eiwit (Botuline Toxine A) dat de behandelde spieren minder doet samentrekken, wat een spierontspannende werking heeft. Hierdoor kunnen bepaalde rimpels verzachten of verdwijnen.

Verschillende toepassingsgebieden met Botuline Toxine A:

  • fronsrimpels
  • kraaienpootjes
  • voorhoofdsrimpels
  • ‘bunny lines’ ter hoogte van de neusrug
  • afhangende mondhoeken
  • kauwspieren bij tandenknarsen
  • oksels bij overmatig zweten

 

De meest gekende rimpels zijn de fronsrimpels en de kraaienpootjes. Fronsen is een aangeleerde, onbewuste beweging, die heel wat keren per dag wordt uitgevoerd. Het gevolg is dat er verticale lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan. Omdat hierdoor ook de wenkbrauwen iets naar beneden worden getrokken, ontstaat er die bozige, wat strenge blik.

 

 

De kraaienpootjes of lachrimpels ontstaan door het dubbelvouwen van de huid. Elke keer als je lacht of deze mimiek gebruikt, ontstaan er meer rimpels. Een behandeling met Botuline Toxine A is een effectieve manier om de lijntjes te laten verdwijnen. Botuline Toxine A kent nog vele andere toepassingen, onder andere als behandeling tegen tandenknarsen en overmatig zweten.

Overtollig zweten oksels botox injectable
face-woman

 

Overmatig zweten ofwel hyperhydrosis, kan functioneel en sociaal erg hinderend zijn. Bij het minste of geringste heeft diegene zogenaamde ‘okselvijvers’ onder de armen. Middels de Botuline Toxine A kunnen de kleine zweetkliertjes in de huid onder de oksel behandeld worden, wat de zweetproductie onder de oksels gemiddeld 80% kan doen afnemen. Reeds na 4 weken merkt u dat u 50% minder zweet. Het effect houdt gemiddeld 7-8 maanden aan, soms zelfs langer